بيمارستان امام رضا(ع) آمل
br ENGLISH
تاریخ: 1400/03/02 تعداد بازدید: 26
طرح غربالگری فشار خون
گزارش مصور از طرح غربالگری فشار خون از تمامی کارکنان بیمارستان امام رضا (ع)آمل به مناسبت روز جهانی فشار خون

گزارش مصور از طرح غربالگری فشار خون از تمامی کارکنان بیمارستان امام رضا (ع)آمل به مناسبت روز جهانی فشار خون

مقدمه: از آنجا که بخش بزرگی از زندگی افراد در محل کار و در شرایط کاملا متفاوت از یکدیگر می گذردوبسیاری از فعالیت های شغلی اثر عمیقی بر سلامت بدنی و روانی آنها دارد لذا طی سالهای اخیر فشار روانی را با علایم و بیماریهای گوناگون مانند بالا بودن فشار خون ، افزایش کلسترول خون وبیماریهای فلب و عروق ارتباط داده اند.امروزه، فشار خون بالا یکی از مهمترین مشکلات سلامت عمومی و رو به گسترش در سطح دنیا می باشد. این مسئله بعلت افزایش طول عمر و شیوع عوامل موثر مانند چاقی ، کم تحرکی و تغذیه ناصحیح یک مشکل بهداشتی شایع و فزاینده در دنیا شده است .

فشارخون بالا یکی از مهمترین عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی و غیرواگیراست که قابل کنترل و تعدیل است.

غربالگری، تشخیص زودرس و کنترل فشارخون بالا جزء ضروری برنامه های پیشگیری از بیماری های غیرواگیر مهم است.

فشارخون بالا علیرغم آن که به آسانی تشخیص داده می شود غالباً بی علامت و بسیار شایع است .بهترین راه شناسایی آن اندازه گیری فشارخون توسط دستگاه فشارسنج است.

روز 1400/2/29روز جهانی فشار اعلام شد بدلیل اینکه بیمارستان امام رضا (ع)آمل سانتر قلب وعروق می باشد تصمیم گرفته شد در این روز با همکاری خانم عبدالهی واحد بهداشت حرفه ای طرح غربالگری فشار خون برای تمامی پرسنل بیمارستان انجام شود .

در شروع ، طرح در کمیته بهداشت حرفه ایی مطرح شد و با کسب  اجازه از ریاست محترم بیمارستان آقای دکتر قدیر نژاد اقدامات زیر برنامه ریزی و اجزا شد :

1-      تهیه چند دستگاه فشار سنج از واحد تدارکات بیمارستان

2-      هماهنگی با دانشگاه پرستاری و مامایی جهت در اختیار قرار دادن دانشجوین عرصه جهت همکاری در این طرح

3-      تهیه بنر وپوستر وبیلبورد

4-      ثیت فشار خون در فرم های مخصوص

5 -   ارجاع افراد مبتلا به فشار خون ومشکوک به پزشک متخصص

6-    پبگیری وفالواپ دوره ای همکارانی که مشکوک ویا مبتلا به فشار خون هستند

علاوه برطرح غربالگری در این بیمارستان  آموزش اهمیت کنترل فشار خون به بیماران و همراهان داده شد واز همراهان علاقمند نیز فشار خون گرفته شد

نتیجه :در این طرح آموزش به کارکنان بیماران وهمراهان داده شد همچنین غربالگری وکنترل فشار خون انجام شد تا با تشخیص زودرس و کنترل فشارخون گام مهمی در پیشگیری ازعوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی و غیرواگیربرداشته شود .

طرح غربالگری فشار خون